Bæredygtigt byggeri – generation 2

Bæredygtigt byggeri – generation 2 header image 1

Grønt byggeri i OL

august 1st, 2012 by Maja Nørgaard Brandt · Ingen kommentarer · Bæredygtigt byggeri, Innovation

Her under OL er der meget fokus på London og hvad der er gjort for at gøre OL så bæredygtigt som muligt. Der er naturligvis bygget end del nyt, blandt andet det store nye stadion og svømmestadion. Men de steder hvor der er eksisterende anlæg, der kunne bruges, fx. Wimbledon, er det disse blevet brugt, ligesom fodboldturneringen bliver spillet på eksisterende stadioner. Der er ifølge organisationen bag OL, lavet en analyse på hvad der er behov for efter OL og der er kun bygget de faciliteter der rent faktisk er behov for.

Det mest opsigtsvækkende er faktisk at de steder hvor der er lavet midlertidige anlæg. Nedenfor er vist et par af de mest gennemførte, som sagtens kan inspirere fremtidige OL arrangører.

Horse Guards Parade:

I den eksisterende Horse Guards Parade fra 1745 er der indrettet Beach Volley stadion med tilsvarende kapacitet som Wimbledon Centre Court. Denne måde at lave midlertidige anlæg på er meget bæredygtig… Og helt utroligt flot at anlægget ligger mellem de gamle, smukke bygninger.

Horse Guards Parade under OL

Basketball Arena

Den største midlertidige arena er Basketball arenaen, som er lavet af PVC og stål. Den er bygget meget hurtigt og er forberedt for at kunne adskilles og fjernes for senere at kunne bruges andre steder. Der går rygter om at den vil blive tilbudt de olympiske lege i Rio, hvilket jo er en meget interessant og bæredygtig tanke, hvis bygningerne kan genbruges i flere begivenheder. Man skulle nødig stå i samme situation som de fleste andre tidligere OL-byer, hvor der er store, flotte idrætsanlæg der ligger øde hen.

Basketball Arena

Tags: ·

Ingen kommentarer indtil videre ↓

Der er ingen kommentarer endnu... skriv en kommentar herunder.

Skriv en kommentar