Bæredygtigt byggeri – generation 2

Bæredygtigt byggeri – generation 2 header image 1

Studietur til USA: Elforsyning til Alcatraz

juli 25th, 2011 by PEWE · Ingen kommentarer · Bæredygtigt byggeri

På mit ”obligatoriske” besøg på Alcatraz, som man skal se, når man er på de kanter, faldt jeg over nedenstående skilt, som stod lige ved landgangen. En søgning på nettet har efterfølgende afsløret, at der er installeret 280 kWp, som samlet set skal dække op til 66 % af øens elforbrug. Energiforsyning og forsyningssikkerhed på øer er altid et problem, når energi i form af dieselolie skal sejles ud til øen. Jeg så desværre ikke panelerne, men jeg går også ud fra, at de havde gjort hvad de kunne, for at de ikke kunne ses.

Hjemme i COWI er jeg i øjeblikket i gang med et projekt, hvor vi skal definere et bæredygtigt energikoncept for Livø, som ligger i Limfjorden. Her er solceller også et varmt emne til dækning af dele af elforbruget, især fordi forbruget især ligger om sommeren, hvor solcellerne har deres maksimale produktion.

Tags: ··

Ingen kommentarer indtil videre ↓

Der er ingen kommentarer endnu... skriv en kommentar herunder.

Skriv en kommentar