Bæredygtigt byggeri – generation 2

Bæredygtigt byggeri – generation 2 header image 1

Studietur til USA: Bæredygtig byudvikling – LEED ND, Tassafaronga og Emeryville Marketplace

juli 22nd, 2011 by PEWE · Ingen kommentarer · Bæredygtigt byggeri

I Oakland besøgte jeg en ny bydel for lavindkomstgrupper kaldet Tassafaronga, som samlet set er LEED ND Gold certificeret for planen (trin 2 af de 3). Her var der især gjort meget ud af at byggeriet skal være til at betale for at bo der. Igen var området bygget på en tidligere industrigrund. Man kunne godt fornemme, at der blev gjort meget for at det skulle være lyst, venligt og sikkert at færdes på området. I øvrigt har bygningerne et lavt energiforbrug, de er faktisk LEED for Homes Platinuum certificeret og så er der forsyning med solceller på og ved siden af husene. Det er positivt at se, at der gøres meget for at sikre lavindkomstgrupper et lavt omkostningsniveau og nogle forhåbentlig attraktive boliger. Udefra så det i hvert fald pænt ud. Jeg bemærkede i hvert fald fraværet af grafitti, som en god indikator for et attraktivt bymiljø.

Solceller og lavenergibyggeri i Tassafaronga

Endelig så jeg en udbygning nær en af stationerne på BART (Bay Area Rapid Transit) togsystemet, som forbinder San Francisco med de omgivende forstæder i et område kaldet Emeryville Marketplace. Her er stationerne karakteriseret ved store parkeringsarealer og butikker nærved. Her er udfordringen af ændre et bildomineret område til et område med fodgængere og liv. Besøget på pladsen afslørede dog, at der stadig var en del vej at gå. Også at bedømme ud fra bilen på billedet, som for de uindviede er en Hummer, som nok kører under 5 km/l. Lidt mere seriøst er det også en problemstilling vi arbejder med i Danmark, nemlig at udnytte områder omkring stationerne mere optimalt.´

Parkeringsplads ved Emeryville Marketplace

Tags: ··

Ingen kommentarer indtil videre ↓

Der er ingen kommentarer endnu... skriv en kommentar herunder.

Skriv en kommentar