Bæredygtigt byggeri – generation 2

Bæredygtigt byggeri – generation 2 header image 1

Bruge ressourcer på renovering eller nybyggeri?

januar 26th, 2011 by Maja Nørgaard Brandt · Ingen kommentarer · Bæredygtigt byggeri

I dag ligger der en meget interessant artikel på Ingeniørens hjemmeside. Lyngby-Taarbæk kommune har krævet at DTU opfører nybyggeri på deres område efter Lavenergiklasse 2015, men DTU vil hellere bruge de ekstra penge på energirenoveringer eller elbesparelser på udstyr.

Politikerne synes at DTU er dobbeltmoralske fordi de ikke vil bygge til den bedste standard i Danmark, mens DTU argumenterer for at de vil bruge pengene mere intelligent og bygge lavenergi hvor det giver mening og bruge de yderligere penge på energirenoveringer. I mine øjne så har politikerne desværre ikke forstået de overordnede problemstillinger og tager derfor en beslutning der er for simpel og firkantet.

SBi regner med omkring 500 kr/m2 for at opnå lavenergiklasse 1 i forhold til lavenergiklasse 2 (under BR08). Det kan nogenlunde oversættes til forskellen mellem lavenergiklasse 2015 og BR10. Hvis DTU skal opføre 40.000m2 svarer det altså til omkring 20 mio kr. For de 20 mio kr, kan der laves mange renoveringer af dårlige tage eller udskiftes mange gamle termoruder, hvor der virkelig er et besparelsespotentiale.

I denne sammenhæng er DTU faktisk et ganske godt eksempel på hvordan firkantede regler kan være skadelige for miljøet. Det vil helt sikkert være mere miljøvenligt at bruge ressourcerne på at renovere de eksisterende 60-er-bygninger i forhold til at forbedre nybyggeriet en smule. Og man bør kunne forvente af DTU at de laver en fornuftig energiplan for hele området. De bør i hvertfald have kompentencen til det.

Det kræver selvfølgelig bare at DTU rent faktisk laver de energirenoveringer;-)

Tags: ··

Ingen kommentarer indtil videre ↓

Der er ingen kommentarer endnu... skriv en kommentar herunder.

Skriv en kommentar